Vi varmer opp og den magiske hatten vår har begynt å røre på seg - også ute i byens gater!


- Vi er i gang med forberedelsene til festivalen 4.-7. september, og ett av prosjektene i år skjer på Kiperviktorget, forteller Trine Klemetsen som sammen med teamet har sørget for å gi benkene på torget en solid dose omsorg.


- De var altså blitt både så skitne og slitt, at det var på tide med ei oppgradering. Og når vi først var i sving, valgte vi å gjøre det på en måte som kler et Street-Food torg sier hun.

I kulissene har nemlig prosjektleder Arian Krogsæther og flere av festivalens frivillige hjelpere brukt helgen godt og her har det sannelig gått unna med både såpeskum, børster og maling!


To av totalt sju benker har nå kommet på plass igjen, og resten er på vei så snart de bare har tørket skikkelig. Her snakker vi både grunning og minst tre strøk for å tåle slitasjen fra små og store rumper, i tillegg til påkjenningen fra ekte Sunnmørsvær.


- Vi er så glade for at noen velger å gjøre dette for oss som driver her, sier Filiz, som er innehaver av matvognen Gyros House Ålesund.
- Også bare så artig med farger som gjør oss glade. Benkene brukes av folk hele døgnet og er svært viktig for oss som driver her. Her ser vi bylivet alle dager, og dette setter vi stor pris på sier hun.

Og før det blir styr om fargene?

- Ålesund by har ikke et fargekart å forholde seg til. Og akkurat det har vi satt på agendaen for Bra By konferansen som åpner årets festival torsdag 4. september. Så her har man mange gode grunner til å engasjere seg!


- Det henger sammen - for en enda bedre by! sier hun og håper at små som store vil kose seg litt ekstra på Kiperviktorget i høst

Ekstra stor takk til Fargerike Breivika som er med og setter ekstra farge på årets festival sammen med våre sponsorer i Sparebanken Møre // Sparebanken Norge // Sunn-Trans og Stiftelsen Kjell Holm.

Adrian Krogsæther er en av flere prosjektledere som jobber med midlertidighet for Ålesund Gatefestival.
To av sju benker har kommet på plass. Knallrøde. - Når vi først skulle gjøre noe, valgte vi et grep som kler et Street-Food Torg, sier Trine Klemetsen.

Tilbake